Nessie commissie

Wat is leuker dan als Studievereniging Scheepsbouwkunde met je eigen bootje door de grachten van je studiestad te kunnen varen? Daarom is er sinds 2013, samen met de koop van een klein ijzeren schouwtje de Nessie-commissie opgezet, ook wel de Nesscie. Zij zijn verantwoordelijk voor alle zaken rondom de verenigingsboot van Studievereniging Navigo Ergo Sum.

Met onze verenigingsboot kunnen leden van Sv NES en eventuele sponsoren van de nieuwe Nessie een rondvaart maken door de prachtige grachten van Leeuwarden. Op het moment kun je de zeil-Nessie nog reserveren. Dat doe je hier.

Sinds het studiejaar 2016-2017 is het idee ontstaan om als studenten Scheepsbouwkunde een eigen verenigingsboot te ontwerpen en te laten bouwen. Dit zal Nessie III worden, de opvolger van de vorige Nessies, Nessie I en Nessie II.

Meer info
Nessie
11 december 2019

Vorderingen Bouw Nessie III

De bouw van de Nessie III is nog steeds in volle gang. De bouwers van de sloep werken dan ook met veel plezier aan het project. Lees hieronder een stukje,…
Nessie
15 augustus 2017

Groot onderhoud Octo I

Na een uitgebreid onderhoud is de zeilboot van de vereniging weer klaar voor gebruik. Afgelopen weken is deze naast een nieuw likje verf ook van een naam voorzien, in lijn…