De nieuwe nessie

Het eerste concept design van de Nessie III is uitgewerkt en het resultaat mag er zijn. Lees hier alles wat je moet weten over de nieuwe versie van onze verenigingsboot en hoe deze verwezenlijkt zal worden.

Over het schip:
De Nessie III zal rond de 8 meter lang zijn, 2,3 meter breed, 0,6 meter diep en een kruiphoogte van 1,0 meter voor de Leeuwarder pijpen. Het schip zal naar voorkeur uit aluminium vervaardigd worden en de basisuitrusting zal zo eenvoudig mogelijk gekozen worden. Hoe het schip er exact gaat uitzien is volledig afhankelijk van de sponsoring en de bedrijven die hier voor open staan. Er wordt echter gestreefd naar een milieuvriendelijke en onderhoudsvrije voortstuwing.

De Bouw:
Het schip zal ontworpen worden door studenten Maritieme Techniek aan de NHL Hogeschool en zal vervolgens als afstudeerproject voor MBO studenten Maritieme Techniek aan een ROC gebouwd worden. Zo stimuleert dit niet alleen de band tussen MBO en HBO, ook benadrukt dit het educatieve karakter van dit project.

Financiering:
Om het schip te kunnen bouwen, wordt er naar sponsoren gezocht. Deze sponsoren kunnen bijdragen aan dit project door middel van een financiële participatie, een materiële participatie of een dienstelijke participatie. Een sponsorcontract zal over 5 jaar verspreid worden en gedurende deze 5 jaar kan een sponsor recht hebben op een aantal vaar- en promotiedagen voor het bedrijf en daarnaast kan het bedrijf rekenen op zeer goede publiciteit. Meer informatie voor sponsoren staat vermeld in de prospectus en het sponsorplan.

Gebruik:
Het schip zal door leden en alumnileden van Sv NES in gebruik kunnen worden genomen voor een gezellige dag varen door de grachten van Leeuwarden, maar ook kan het schip door sponsoren gebruikt worden voor een promotiedag of een privé-uitje. Daarbij zal het schip aanwezig zijn op verschillende evenementen zoals de Visserijdagen, de Sneekweek en diverse SAIL-evenementen om het concept te promoten. Tot slot zal het schip ingezet worden voor verenigingsdoeleinden, zoals de introductieweek en de vripack regatta.