‘S ochtends om 7:00 uur vertrokken we uit Leeuwarden voor de laatste excursie van het jaar. De dag begon bij Seaway Heavy Lifting, onderdeel van Subsea 7.

Zij hebben ons een mooi ochtend programma voorgeschoteld met diverse presentaties over de ontwikkelingen van het bedrijf en verschillende projecten die gerealiseerd worden. De presentatie van Marco over de risicoanalyse gaf ons als scheepsbouwers een goed beeld van onze invloed op beslissingen binnen projecten.

Al snel waren we door de ochtend heen en was het tijd voor ons om door te gaan, onderweg naar de volgende bestemming hebben we de goed verzorgde lunch van Seaway Heavy Lifting kunnen nuttigen.

Het middagprogramma is ingevuld met een bezoek aan Damen Shiprepair Amsterdam, waar begonnen is met een presentatie over de werf. Aansluitend gaf het Hoofd Technische Dienst een presentatie over de capaciteiten en inzetbaarheid van de Zr.Ms. Karel Doorman.

Na de presentatie was het tijd om een rondje te maken over de reparatiewerf, in de droogdokken lagen verschillende type schepen met als hoogtepunt natuurlijk de Zr.Ms. Karel Doorman. Een erg interessante rondleiding over de werf, geleid door enthousiaste werknemers.

Na de rondleiding nog even een praatje gemaakt te hebben zat de excursie er alweer op en zijn we weer vertrokken richting Leeuwarden.

Hierbij willen wij namens alle studenten Seaway Heavy Lifting & Damen Shiprepair Amsterdam nogmaals bedanken voor een warm ontvangst!