Excursies op 25 en 26 oktober 

Op maandag 25 oktober zijn de tweede jaars en op dinsdag 26 oktober zijn de eerstejaars van de opleiding op excursie geweest. Met het gloren van de morgen zijn we opgestaan, maar wat was het waard! We reden als eerst richting Harlingen. Daar kregen we een hands-on rondleiding op de werf van Damen Shiprepair. We konden met eigen ogen het werk in actie zien. Zoals het bezig zien van lassers, schilders, en alle faciliteiten die de werf kon bieden. Ook hebben we gezien hoe de besturing van de scheepslift werkt. Een hele grote installatie waarmee wel schepen tot 120 meter uit het water gehaald kan worden. Ook hebben we nog een machinekamer kunnen bekijken van een oude sleepboot.  

Al deze pret werd natuurlijk afgewisseld met een informatieve PowerPoint over het bedrijf zodat we weer konden opwarmen.  
Na een lunch in de bus, konden we meteen terecht in het hoofdgebouw van Royal Bodewes. Hier werden we verwelkomt en konden we luisteren naar een praatje over het bedrijf. Bij Royal Bodewes wordt alleen gefocust op nieuwbouw, in tegenstelling tot Damen waar voornamelijk reparatie werk word gedaan.  
Bijzonder is dat Royal Bodewes een familiebedrijf is die momenteel aan de 7e generatie is begonnen. We kregen zo een kijkje in hun 200 jaar ervaring binnen scheepsbouw in het mooie Hoogezand. Daarnaast kregen we natuurlijk een hedendaagse rondleiding waar we konden genieten van hard gezang en geploeter van alle werknemers tijdens de bouw van het volgende schip. 

Hierbij willen wij namens alle studenten die deze excursie bijgewoond hebben Damen en Royal Bodewes hartelijk bedanken voor het mogelijkmaken van deze excursie.

Leave a Reply