Op woensdag 29 oktober was het tijd voor de eerste excursie van het jaar. Dit maal zijn we naar Marin en Vitters Shipyards geweest. De groep was maarliefst 60 man groot!
De dag begon vroeg, de bus vertrok om 7:15 van school richting Wageningen. Eenmaal aangekomen kregen we een interessante presentatie over de werkzaamheden van Marin. Hierna volgde een quiz over de presentatie om te testen of we goed hadden opgelet. Na deze quiz was het dan tijd voor de rondleiding door het bedrijf. De groep verdeeld over 4 groepen langs 4 verschillende afdelingen. Tot slot kregen we nog een lekkere lunch en hierbij de ook mogelijkheid om nog vragen te stellen aan de medewerkers.
Om half 2 vertrok de bus richting Zwartsluis waar we verwelkomd werden door Vitters. Ook hier kregen we een presentatie over hoe het bedrijf te werk gaat en wat voor soort verschillende projecten ze allemaal doen. Na de presentatie gingen we in 3 groepen over de werf om te kijken wat voor projecten er bezig waren.  Er lagen 2 zeiljachten binnen die bijna klaar waren en het volgende project lag ook net een dag voor de deur klaar om aan gewerkt te worden.
Na de rondleiding was het weer tijd om terug te gaan naar Leeuwarden na een geslaagde dag!
Hierbij willen wij namens alle studenten die mee zijn geweest Marin en Vitters Shipyards bedanken voor de presentaties en rondleidingen!