17 oktober vond het grote scheepsbouwspel weer plaats. We mochten weer een mooie zaal van de Kanselarij gebruiken om dit grootte feest te verwezenlijken. Niels als presentator, Amber als presentatrice en Arend en Ward als ‘bunny’s’ (zij assisteerden Niels en Amber wanneer het nodig was) zouden ons de avond door leiden! De opkomst bestond uit studenten uit alle jaargangen. We werden opgedeeld in vier groepen: Bakboord, overboord, snowboard en stuurboord. Toen kon de avond beginnen…

Voordat het eerste onderdeel van start ging kregen we eerst een opdracht: In de aankomende 6 minuten van plastic bekertjes en satéprikkers een zo stevig mogelijke boot bouwen. Fanatiek gingen alle teams aan de slag! Uiteindelijk had team bakboord met hun vliegdekschip deze opdracht gewonnen. Al onze bootjes werden vervolgens gebruikt voor het bijhouden van de score. Elke keer dat je een vraag goed had werd je bootje een stapje naar voren geschoven. Het eerste onderdeel bestond uit een aantal simpelere vragen om eventjes in te komen. Dit onderdeel werd opgevolgd door vragen over de opleiding. Denk hierbij aan verschillende formules, begrippen en leuke weetjes.

Er volgden nog heel veel leuke onderdelen zoals; een muziekquiz, een letterspel, de stoelendans en het uitbeelden van verschillende woorden/gebeurtenissen. Met team bakboord uiteindelijk als de rechtvaardige winnaar van het grote scheepsbouwspel, hebben we de zaal van de Kanselarij met zijn allen opgeruimd. Om de avond af te sluiten zijn we nog met de groep even de stad in gegaan.

Ik heb erg genoten en gelachen tijdens deze activiteit en raad ook iedereen aan om volgend jaar er bij te zijn. Activiteitencommissie, bedankt voor deze geslaagde avond!

Door: Vera van Deursen