Na een lange vakantie hard feest vieren en genieten zetten we deze trend heerlijk door in de introductieweek. We begonnen gelijk goed door naar Terschelling te gaan voor een paar dagen. Op de boot naar Terschelling begonnen we met een leuke speurtocht door de boot als kennismaking en al snel begon iedereen fanatiek te zoeken.

Na het wegbrengen van onze spullen zijn we gelijk van het heerlijke weer gaan genieten op het strand om verschillende spellen te spelen. MIWB heeft ons verder geholpen door ons een heerlijk bord eten voor te schotelen en alles wat we hoefde te doen was het opruimen, schilderen en schoonmaken van hun schip “de Octans”.  Na het harde zwoegen moest iedereen natuurlijk beloond worden met een heerlijk koud Pilsje in de OKA 18 waar wij ons de rest van de avond goed hebben vermaakt.De volgende dag hebben we kennis gemaakt met het eiland doormiddel van een fietstocht wat iedereen lekker op zijn/haar eigen tempo kon doen (naar mijn weten eindigde iedereen op het strand of op het terras). Nadat we wederom heerlijk hebben kunnen eten bij MIWB zijn we terug gegaan naar de camping om daar leuke spellen te doen zoals levend bier-pong en de beruchte muziek quiz. En de avond afgesloten met een prachtige dropping en geëindigd in de kroeg zoals het hoort.

Toen was het alweer woensdag en tijd om terug te gaan naar Leeuwarden om daar eens kennis te maken van het nachtleven nadat we heerlijk hebben gegeten bij de Spiezz en daarna zijn gaan poolen bij de Bigben. De volgende dag mochten we lekker vroeg met z’n allen naar school om daar toch ook nog maar eens te kijken, want daar moeten we tuurlijk ook nog, net als in de kroeg, best een flink aantal uren gaan maken dit jaar. Toen we op school klaar waren zijn we lekker de stad in gegaan en daar een scavenger hunt gedaan om wegwijs te worden in Leeuwarden. Om deze dag goed af te sluiten hebben we een kroegentocht gemaakt en hebben we een heerlijk rondje gemaakt langs de leukste kroegen van Leeuwarden.

Het was niet voor iedereen even makkelijk om vrijdag ochtend weer op te staan, maar het was het zeker waard. De vrijdag hebben we zoals de voorgaande jaren weer de prachtige VRIPACK Regatta gevaren wat bestond uit een 5-tal wedstrijden en afgesloten met een overheerlijke barbecue onder het genot van een pilsje.

Zo hebben we in een kort weekje ons met z’n allen goed vermaakt en kunnen we met goede moed weer beginnen aan ons nieuwe schooljaar!

Door: Ward van Voorthuizen