Monaco Yacht Show 2019

Dit jaar was alweer de 29e editie van de Monaco Yacht Show en ook dit jaar gingen we weer met een groep scheepsbouwers naar de show! Met 2 busjes en in totaal 18 personen gingen we op woensdagavond de tocht naar Nice aan waar we verbleven. Eenmaal aangekomen in Nice was het tijd om even bij te komen op het strand. Nadat iedereen lekker was uitgerust en een duik in de zee had genomen was het tijd om het centrum van Nice in te gaan om wat te eten en om daarna op een lekker terrasje te gaan zitten.

De volgende ochtend ging de wekker weer bijtijds om naar Monaco te gaan, voor de show was het eerst even tijd om te ontbijten. Na het ontbijt gingen we eindelijk de show op! Voor vele van de groep was het een nieuwe overweldigende eerste indruk. Na een mooie groepsfoto te hebben gemaakt is de groep in kleinere groepjes over de show gaan lopen om te kijken wat de show allemaal voor prachtige schepen had liggen. Aan het einde van de dag was het weer tijd om met z’n allen een hapje te gaan eten en alle mooie verhalen en foto’s met elkaar te delen. Een dagje op de show is bijna vanzelfsprekend wel vermoeiend. Eenmaal in de avond weer aangekomen in het hotel ging het licht weer uit en was iedereen zichzelf weer aan het opladen voor nog een dag naar de show.

Dag 2 naar de show. Dit betekend weer de koffers inpakken en een slopende dag voor de boeg! Na uitgecheckt te zijn ging de reis naar Monaco weer van start. Toen de passen voor de 2e dag weer waren opgehaald stond er eerst een rondleiding op zeiljacht Ghost, gemaakt door Vitters, op het programma. Hierna ging de groep weer uit elkaar om op zo veel mogelijk jachten aan boord te kijken of om met verschillende bedrijven te netwerken. In de loop van de middag verscheen er een schitterend bericht in de groep, de hele groep kon een rondje meevaren op een Wajer 38. Een oud zeevaart student was aanwezig in Monaco en had via de instagram van school een bericht gestuurd of het ons leuk leek om een rondje mee te varen. Natuurlijk gingen wij op dit verzoek in en hebben wij een hele leuke tocht gemaakt buiten de haven van Monaco! Toen de dag zich vorderde was het tijd om naar de busjes te gaan en de reis naar het mooie Leeuwarden weer te maken.

Kort samengevat: het was weer een fantastische ervaring en we hopen er volgend jaar net zo’n groot succes van te maken!

Voor het mogelijk maken van deze fantastische reis willen wij graag onze sponsoren voor de show bedanken: Vitters Shipyard, ICON Yachts, Hakvoort Shipyards, Heesen, MIWB en VOZT.