Na de afwezigheid van de Monaco Yacht Show in 2020 zijn we dit jaar weer met een groep scheepsbouwers naar de show gegaan!
Met 2 busjes en in totaal 18 personen gingen we op woensdagmiddag de lange tocht naar Nice aan, waar wij in een hotel zouden verblijven. Eenmaal aangekomen in Nice was er tijd om even op adem te komen aan de witte stranden van Nice. Nadat iedereen weer een beetje bijgekomen was van de lange reis zijn wij het centrum van Nice in gedoken om een restaurant te gaan opzoeken om het avondeten te gaan gebruiken.

De opvolgende ochtend ging de wekker vroeg af om naar Monaco te gaan, voor de show is er eerst even ruimte gemaakt voor het ontbijt. Na het ontbijt gingen we eindelijk de show op. Voor bijna iedereen van de groep was het een nieuwe overweldigende eerste indruk.
Nadat iedereen veilig binnen was gekomen is de groep in kleinere groepjes over de show gaan lopen om te kijken wat de show allemaal voor prachtige jachten en andere vaartuigen had liggen en om op zoveel mogelijk jachten te kunnen kijken.
Om klokslag 7 uur in de avond was het weer tijd om te verzamelen om in Monaco een gezellig terrasje op te zoeken voor het avondeten en alle sterke verhalen, foto’s en ervaringen met elkaar te delen. Een dagje rondlopen op de show is vanzelfsprekend wel vermoeiend. Eenmaal weer aangekomen in het hotel ging iedereen vrij snel te bed om weer nieuwe energie te verzamelen voor de volgende dag op de show.

De laatste dag van de show. De koffers moesten weer worden ingepakt waarna iedereen weer piekfijn klaar stond voor de volgende geweldige dag op de show. 
Na uitgecheckt te hebben stapte iedereen weer in de bus richting Monaco. Daar eenmaal aangekomen ging de groep wederom uit elkaar om op zo veel mogelijk jachten aan boord te kijken en met verschillende bedrijven te netwerken. Het lukte verscheidende groepen om op mooie jachten een rondleiding te krijgen of om zelfs mee te varen met de aanwezige tenders en speedboten. De scheepsbouwers keerden terug van de show met tassen vol petten, boekjes en ervaringen. Nadat elke jacht zijn hoorn heeft laten schallen “ten teken dat de show tot zijn einde gekomen was” zijn wij weer met de groep Monaco in gegaan om een heerlijke burger te gaan eten. 
Met een goedgevulde maag zijn we weer in de busjes gestapt om de tocht richting huis toch maar te aanvaarden.

De Monaco Yacht show was voor ieder een geweldige ervaring en wij hopen er volgend jaar net zo’n groot succes van te maken!

Voor het mogelijk maken van deze gewelidige reis willen wij graag de sponsoren bedanken voor de show;  Azure Yacht design, Icon Yachts, Van Oosanen, Royal Hakvoort, Mulder Design en het VOZT.

Leave a Reply