26 maart was het tijd voor het NES Netwerk Event.

Normaliter staat er een NES Symposium op de planning, maar in de huidige setting is ervoor gekozen de pijlen puur te richten op de studenten. Aangezien het een digitaal event zou worden is het belangrijk dat de dag interactief zou zijn.

Om 9:15 heeft Ward van Voorthuizen Het event geopend met de nodige uitleg en informatie. Toen begonnen de studenten aan de interactieve cases. de studenten konden van tevoren aangeven welke case hij/zijn interessant vond. Deze cases liepen uiteen in alle takken van de scheepsbouw. Van het ontwerpen van een ‘yacht support vessel’ tot het ontwerpen van innovatieve luiken van grote heavy lift schepen. Aan het einde van de ochtend hebben de studenten hun ontwerp gepresenteerd aan de bedrijven. waarna er om 12:30 gelunched werd.

Na de lunchpauze was het tijd voor het speeddaten met de sponsoren. Hierbij hebben de studenten een goed beeld kunnen vormen hoe de maritieme bedrijven te werk gaan en wat de studenten kunnen verwachten later in het werkveld. Het was voor de studenten erg aangenaam om te spreken met de professionals over het werken in de Maritieme sector.

Uiteindelijk is er afgesloten met een digitale Bedrijvenmarkt / borrel.

De bedrijven die aanwezig zijn geweest, bedankt!!