Maart 2020, en daar was opeens in Nederland het COVID-19 virus. Voor ons allen brak er een periode aan waarin we creatief moesten om gaan met alle maatregelen. Zo ook voor de VOC commissie was dit een periode waarin we de vergaderingen en werf bezoeken anders moesten gaan indelen.

Juni 2021, er is meer dan een jaar voorbij gegaan en hoe staat de NESSIE III er op dit moment voor?
Het ROC De Friese Poort heeft een hele poos stilgelegen door het corona virus, maar de jongens van het ROC hebben het voor elkaar gekregen om het casco vorig jaar in juni grotendeels af te bouwen.
Daarna zijn er per september 2020 drie nieuwe leerlingen van het ROC aan de slag gegaan met het afbouwen van de Nessie. Althans dat dachten ze. In oktober gingen de scholen weer dicht en werden de praktijk lessen weer van de baan gegooid. In januari 2021 zijn de jongens weer langzaam aan begonnen met de taken die er voor oktober en november 2020 op de planning stonden. Zo zijn ze bezig gegaan met het installeren van de elektromotor en de stuurstand. Daarnaast hebben ze de stuurinrichting ingebouwd, en zijn ze begonnen met het maken van een mal voor het teakdek.

Wij als VOC commissie hebben het afgelopen jaar veelal op afstand vergaderd via Teams meetings om de bouw van de NESSIE III te coördineren voor zover dit nodig was. De communicatie met de jongens van het ROC ging veelal via foto’s omdat een werf bezoek op dat moment er niet in zat. De komende maanden zal er nog hard worden gewerkt aan de afbouw van de NESSIE III.