Maritieme techniek

De maritieme wereld is je passie. Je wilt alles weten over luxe jachten, containerschepen of offshore constructies. De woorden innovatief en ondernemend passen bij jou. Een internationale carrière zie je wel zitten. Ben je ook nog stressbestendig met een hands-on mentaliteit? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Verschillende gebieden

Ontwerpen

Kijkend naar de ontwerpspiraal doorloop je gestructureerd alle stappen: ontwerp, lijnenplan, hoofdafmetingen, prijsbepaling, gewicht, stabiliteit, trimmen (hoe ligt het schip in het water), weerstand en voortstuwing.

Hydromechanica

Je leert waarom een schip drijft, wat een schip stabiel maakt en houdt en over weerstand, voortstuwing en scheepsbewegingen.

Constructieleer

Naast een goede basis op het gebied van statica, sterkteleer en materiaalkunde krijg je les op het gebied van de maritieme constructieleer. Je maakt bijvoorbeeld constructieplannen aan de hand van klasseregels en je ontwerpt specifieke constructies door middel van de eindige elementen methode (EEM).

Maritieme Werktuigkunde

Tijdens het ontwerp kies je maritieme systemen zoals motoren, verswater systeem, koel- en vriessystemen.

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, they live.

NHL Hogeschool

Kies je voor NHL Hogeschool dan kies je voor studeren in een moderne omgeving met een persoonlijke aanpak. Natuurlijk word je bij de NHL opgeleid in het vakgebied van jouw keuze, maar er is meer! Maak je ambities waar, kijk goed om je heen, durf grenzeloos en buiten de kaders te denken. Dit hoef je niet alleen te doen: jij maakt je eigen keuzes voor de toekomst, maar wij staan voor je klaar om je hierin te coachen. Wie wil jij worden? Ontdek jouw talent bij NHL Hogeschool!

Maritiem Instituut Willem Barentsz

De opleiding Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Hier worden de hbo-opleidingen Maritiem Officier en Ocean Technology gegeven. Als je kiest voor de opleiding Scheepsbouwkunde/Maritieme Techniek krijg je les in Leeuwarden. Als ontwerper van vaartuigen is het belangrijk om te weten wat de wensen van de gebruiker zijn. Door ervaringen uit te wisselen tussen ‘zeevarenden’ en ‘ontwerpers’ komen er nog functionelere schepen van de tekentafel.