Vripack Regatta

Studievereniging Navigo Ergo Sum organiseert jaarlijks aan het begin van het studiejaar in samenwerking met Vripack de Vripack regatta. Een regatta betekent letterlijk ‘’Wedstrijd met vaartuigen voor zeilers, roeiers, windsurfers of kajakvaarders.’’ Dat is dus ook precies wat het inhoud: een zeilwedstrijd! In deze regatta kunnen ook de eerstejaars hun zeilvaardigheden laten zien of juist er kennis mee maken.

Met deze regatta introduceren wij de eerstejaars studenten met de vereniging en is daarmee ook onderdeel van onze introductieweek. Hierbij zijn studenten uit verschillende jaren aanwezig. De regatta wordt gezeild op het Sneekermeer en elke afzonderlijke boot wordt gesponsord door een ander bedrijf en voert de vlag van dat bedrijf. Van de sponsorende bedrijven kunnen ook een aantal mensen aanwezig zijn om deel te nemen of hun team te coachen en aan te moedigen.

Door deze regatta leren eerstejaars meteen in hun eerste week verschillende bedrijven kennen. Voor bedrijven is het een goede kans om je als bedrijf op de kaart te zetten en persoonlijk contact aan te gaan met de studenten. Traditie getrouw eindigt deze mooie dag in een gezellige bedrijvenbarbecue.